De Hoefsmid 26 1851 PZ Heiloo T 072 737 01 99
www.apkserviceheiloo.nl info@apkserviceheiloo.nl
APK-Service Aircoservice Wassen en Poetsen
APK Service HeilooAPK Service HeilooAPK Service HeilooAPK Service Heiloo

Bandenservice Heiloo

Voor de meeste mensen zijn banden oninteressant. Uw auto rijdt niet zonder en ze raken soms lek, maar verder? Vergis u niet. Banden kunnen levens redden. Zo simpel is het. Als het nat of glad is in de winter staat u met winterbanden 28 meter eerder stil bij een snelheid van 50 km per uur. Dat is het verschil van voor of na de kruising…. Ook de juiste bandenspanning draagt bij aan uw veiligheid op de weg en de levensduur van uw banden. Hebben de banden niet de juiste spanning? Dan kunnen ze tijdens het rijden oververhit raken, waardoor de kans op een klapband toeneemt. Laat het niet zover komen. Zorg dat u veilig rijdt en laat uw banden regelmatig door ons controleren. Wij geven u graag advies over de beste banden voor uw auto.

Winterbanden en zomerbanden

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen winterbanden en zomerbanden. Zo hebben ze een heel ander profiel. De winterband heeft de inkepingen in de profielblokken, de zogeheten lamellen. Tijdens het rijden werken ze als een soort grijpers op het wegdek en zorgen ze voor meer grip op de weg bij remmen en optrekken en stabiliteit in bochten. Een ander verschil is de rubbersamenstelling. Het loopvlak (dat is het gedeelte van de band dat in aanraking komt met het wegdek) van een winterband heeft een rubbersamenstelling die ook flexibel blijft bij temperaturen onder +7°C. Hierdoor kunnen de profielblokken makkelijker vervormen en hebben ze meer grip. Het rubber van een zomerband vervormt moeilijk bij nul graden, zodat die minder grip heeft op het wegdek. Winterbanden zijn niet alleen bij sneeuw en ijzel veiliger dan zomerbanden, maar ook op nat wegdek. Vooral bij het remmen. U staat sneller stil. Daarom is wisselen veiliger. Niet alleen voor u, maar ook voor uw gezin.

Opslag en banden wisselen

U kunt bij APK Service Heiloo terecht voor de aanschaf van banden en het wisselen van uw zomer- en/of winterbanden. En natuurlijk ook voor de opslag van de banden die niet gebruikt worden, met of zonder velgen. Een check van de banden, balanceren en deskundig advies hoort daar uiteraard bij. We verkopen alle merken banden. Voor twee keer per jaar verwisselen van zomerwielen en winterwielen plus opslag hanteren wij scherpe tarieven.

Reparatie lekke banden

Heeft u een lekke band? Kom naar ons bedrijf in Heiloo en wij repareren de lekke band voor u! Klaar terwijl u wacht.

Bedrijfsfilms
Aangesloten bij BOVAG
Aangesloten bij BOVAG

Afspraak maken

Maak direct een afspraak voor een APK, reparatie of onderhoudsbeurt en bel tijdens onze openingstijden met (072) 737 01 99. Of stuur een e-mail naar info@apkserviceheiloo.nl
© 2017 APK Service Heiloo ‚óŹ KVK 56334508
Site gebouwd door: www.netweters.nl