Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn. Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy-pagina bezoeken.
APK Service Heiloo - Bandservice
APK Service Heiloo - Bandenservice

Winter- en zomerbanden

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen winterbanden en zomerbanden. Zo hebben ze een heel ander profiel. De winterband heeft de inkepingen in de profielblokken, de zogeheten lamellen. Tijdens het rijden werken ze als een soort grijpers op het wegdek en zorgen ze voor meer grip op de weg bij remmen en optrekken en stabiliteit in bochten.

Een ander verschil is de rubbersamenstelling. Het loopvlak (dat is het gedeelte van de band dat in aanraking komt met het wegdek) van een winterband heeft een rubbersamenstelling die ook flexibel blijft bij temperaturen onder +7°C. Hierdoor kunnen de profielblokken makkelijker vervormen en hebben ze meer grip.

Het rubber van een zomerband vervormt moeilijk bij nul graden, zodat die minder grip heeft op het wegdek. Winterbanden zijn niet alleen bij sneeuw en ijzel veiliger dan zomerbanden, maar ook op nat wegdek. Vooral bij het remmen. U staat sneller stil. Daarom is wisselen veiliger. Niet alleen voor u, maar ook voor uw gezin.

Vacature medewerker autosalon

Openingstijden

Werkplaats:

Maandag t/m vrijdag:
Zaterdag:
08:30 - 17:30 uur
09:00 - 13:00 uur

Autosalon

Maandag 08.30 - 17.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
woensdag 08.30 - 17.00 uur
donderdag 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 08.30 - 17.00 uur
 

Wij werken op afspraak. Bel 072-7370199 of klik hier om uw eigen afspraak direct in onze online-agenda in te plannen .  Voor de Autosalon is het helaas niet mogelijk om online een afspraak in te plannen

Lees: APK Service Heiloo dankzij de bank naar volgende groeifase

APK Service Heiloo - Bandenservice
APK Service Heiloo