Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn. Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy-pagina bezoeken.
APK-Service-Heiloo-APK-Service
APK Service Heiloo Hét no-nonsense garagebedrijf in Heiloo e.o

Onderhoud

Waarom heeft een auto onderhoud nodig?

Om de kans op schade en ongelukken te verkleinen, is het belangrijk om met regelmaat onderhoud te plegen aan uw auto. wanneer u uw auto op tijd laat controleren, kunt u er zelfs voor zorgen dat repartie helemaal niet nodig is. Zo voorkomt u hoge kosten en waarborgt u de veiligheid van uw auto.

Elektrische auto’s hebben minder slijtbare en bewegende onderdelen en dus minder onderhoud nodig. Toch is het bij elektrische auto’s ook belangrijk om regelmatig de banden, koelvloeistof, remmen, remvloeistof, ruitenwissers en ruitenwisservloeistof en airco te laten controleren .

Wanneer heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig.

Merk, type, leeftijd van de auto en de kilometerstand bepalen wanneer uw auto aan een onderhoudsbeurt toe is. Wat nieuwere auto’s geven vaak zelf aan wanneer deze aan een onderhoudsbeurt toe is. in het onderhoudsboekje van uw auto staat vaak aangegeven wat de interval van uw auto is.

Ik rij bijna niet in mijn auto. moet ik nu toch een beurt laten doen?

Ook als u minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, is het toch belangrijk om uw auto te laten controleren. Ook bij een auto die regelmatig stilstaat kunnen problemen ontstaan. Zo zorgt het vocht dat in een auto zit vaak voor problemen. Fabrikanten geven aan om de 1 à 2 jaar de olie te verversen.

Wat is het verschil tussen een grote en een kleine beurt.

De auto’s worden aan de hand van het fabrikantadvies gecontroleerd. Bij een grote beurt vervangen we de olie en het oliefilter, het interieurfilter, de bougies, het brandstoffilter en het luchtfilter. We controleren de banden, de airco, de ruitenwissers en de remvloeistof. De koelvloeistof wordt getest op vorstbeveiliging en interval, de accu en de verlichting wordt getest op werking en het storingsgeheugen wordt uitgelezen.

Bij een kleine beurt vervangen we de olie en het oliefilter en het interieurfilter, we controleren de banden, testen de accu, de verlichting,  ruitenwissers, de remvloeistof en de koelvloeistof op vorstbeveiliging en interval. 

Onderhoudsbeurt of APK. Wat is het verschil.

APK  (algemene periodieke keuring) is wettelijk verplicht. Een nieuwe benzine- of elektrische auto wordt voor het eerst gekeurd na 4 jaar. Dan om de 2 jaar en na 8 jaar moet de auto jaarlijks gekeurd worden. Een nieuwe dieselauto wordt voor het eerst gekeurd na 3 jaar en daarna jaarlijks. Bij deze keuring staat het veiligheidsaspect van uw auto centraal. Denk aan remmen, ruitenwissers, carrosserie, wielophanging schokdempers, banden, verlichting en stuurinrichting. Maar ook de uitstoot van uitlaatgassen, de kilometerstand, je chassisnummer en gebruikte brandstof.

Een onderhoudsbeurt komt op sommige onderdelen overeen maar hier staat vooral het verkleinen van grote reparaties door slecht onderhoud centraal. Kort gezegd, APK is een momentopname en een onderhoudsbeurt is voor een langere termijn.

Onderhoudsbeurt en APK combineren

Omdat er wel wat overlap is tussen een APK en een onderhoudsbeurt, is het verstandig om deze twee te combineren. De kosten voor de APK (ex afmeldkosten) worden dan niet in rekening gebracht.

Vacatures

Openingstijden

Werkplaats:

Maandag t/m vrijdag:
Zaterdag:
08:30 - 17:30 uur
09:00 - 13:00 uur

Autosalon

Maandag 08.30 - 17.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
woensdag 08.30 - 17.00 uur
donderdag 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 08.30 - 17.00 uur
 

Wij werken op afspraak. Bel 072-7370199 of klik hier om uw eigen afspraak direct in onze online-agenda in te plannen .  Voor de Autosalon is het helaas niet mogelijk om online een afspraak in te plannen

Lees: APK Service Heiloo dankzij de bank naar volgende groeifase

APK Service Heiloo
APK Service Heiloo